Oostkapelle

Judo

Tokyokai is een onderdeel van DOK Oostkapelle met judo- en ju jitsu lessen met heel veel jonge leden. Judo is een contactsport, verdedigingssport, maar zeker ook een sport waar je zelfbeheersing oefent. Respect voor de ander is heel belangrijk! Je leert bij judo op de juiste manier vallen en je te concentreren. Op vrijdagavond is er voor iedereen vanaf 5 jaar judoles. Ook zijn er dan lessen ju jitsu voor de jeugd, voor iedereen vanaf 11 à 12 jaar. 

Combifit groep 6 t/m 8

Combifit is samen met leeftijdgenootjes lekker sporten. De ene keer wordt er juist aandacht besteed aan verschillende vormen van krachtsoefeningen, de andere keer worden er verschillende spelvormen aangeboden. Alles gebeurt spelenderwijs. Doe makkelijke kleren aan en kom een keertje gezellig meedoen! Combifit voor de groepen 6 t/m 8 van de basisscholen wordt elke maandagmiddag aangeboden van 16.45 uur t/m 17.30 uur in de Halve Maan te Oostkapelle.

Combifit groep 3 t/m 5

Combifit is lekker, samen met leeftijdgenootjes verschillende sporten beoefenen. De ene keer wordt er aandacht besteed aan krachtoefeningen, de andere keer wordt er juist aandacht besteed aan verschillende sportspelen zodat er voor ieder wat wils voorbij komt. Doe makkelijke kleren aan en kom gezellig een keertje meedoen. De lessen combifit voor de groepen 3 t/m 5 van de basisscholen vinden elke maandagmiddag plaats van 15.45 uur t/m 16.30 uur in de Halve Maan te Oostkapelle.

Aerobics

Wat is het? Aerobics is fitnessdans. Met z'n allen maken we in een les een korte dans (blokje), die uit bewegingen bestaan die uit de fitness komen. We beginnen met een warming-up, dan volgt de kern, waarin we het blokje maken. Daarna trainen we onze spieren nog eens flink met allerlei verschillende oefeningen en we sluiten de les af met een cooling-down, om weer tot rust en op adem te komen. Wat doet het? Naast het verbeteren van je conditie, ben je bezig met het trainen van je coördinatie, maar vooral je spieren.

Turnen 12+

Wat is het? In deze groep wordt les gegeven aan meisjes en jongens vanaf de brugklas. Iedere week wordt er één uur getraind op recreatief niveau. Op de volgende toestellen wordt een oefening getraind: spanbrug, balk, mat en sprong. Wat doet het? Het is natuurlijk goed voor je conditie, maar ook voor je motoriek, ruimtelijke oriëntatie, lenigheid en voor je spierkracht. Waarom is het zo leuk? De groep bestaat uit meisjes/jongens, die elke week met veel enthousiasme komen sporten. Er heerst dus een heel gezellige, sportieve sfeer! Iedereen is welkom.

Turnen groep 7 en 8

Wat is het? In deze groep wordt les gegeven aan meisjes en jongens vanaf groep 7. Iedere week wordt er één uur getraind op recreatief niveau. Op de volgende toestellen wordt een oefening getraind: spanbrug, balk, mat en sprong. Wat doet het? Het is natuurlijk goed voor je conditie, maar ook voor je motoriek, ruimtelijke oriëntatie, lenigheid en voor je spierkracht. Waarom is het zo leuk? De groep bestaat uit meisjes/jongens, die elke week met veel enthousiasme komen sporten. Er heerst dus een heel gezellige, sportieve sfeer! Iedereen is welkom.

Turnen groep 3 t/m 6

Allemaal nieuwe dingen leren: ècht turnen op èchte turntoestellen! Warming-up, turnen en spelletjes. Aanleren van basis oefeningen, zoals bv. koprol, radslag, springen, balkoefeningen en de brug. Ook de tumblingbaan wordt gebruikt. De laatste 5 minuten wordt aandacht besteed aan het strekken van de gebruikte spieren. Wat doet het? Het is hartstikke goed voor de conditie, motoriek, evenwicht, houding, lenigheid, kracht en voor de sociale vaardigheden. Waarom is het zo leuk? Het is leuk om te ontdekken wat je mogelijkheden zijn op de verschillende toestellen, dus wat je kan! En...

Kleutergym

In de peuter/kleutergym is ontzettend veel variatie in klein en groot materiaal aanwezig, om de kinderen veel uitdaging te bieden. Peuters en kleuters bewegen van nature al veel en graag, hoewel sommigen tegenwoordig een duwtje in de goede richting nodig hebben. Bij de peuter/kleutergym vinden we het belangrijk dat ze een goede start krijgen en dat ze het plezier van sporten ontdekken. Aan het begin van de les mogen de kinderen vrij spelen met elkaar en met klein materiaal, zoals springtouwen, ballen, hoepels, blokjes, enz.

Bodytraining

Bodytraining is de ultieme fitnessles met spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam. De les start met een opwarming, met enkele makkelijke pasjes, waarna zowel staand als liggend verschillende oefeningen worden uitgevoerd. Tijdens het seizoen worden er verschillende materialen, zoals gewichten, dynabands e.d. gebruikt zodat de les afwisselend en leuk blijft. In de lessen bodytraining werk je aan een goede houding, lenigheid, lichaamsbeheersing en kracht. Een uitstekende workout voor jong en oud. En een goede training voor dansers of andere sporters om blessures te voorkomen.

Loopgroep Sportdorp Oostkapelle

Trainen voor een bepaald doel, lopen voor de gezelligheid en/of om fit te blijven?

Kom dan op maandagavond naar de Loopgroep van Sportdorp Oostkapelle.

Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats bij Voetbalvereniging Oostkapelle.

Zowel voor beginnende als de doorgewinterde loper is dit de activiteit om in conditie te komen of te blijven.

Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van bos, duin en strand!

 

Pagina's

Abonneren op RSS - Oostkapelle